Etiquetas

martes, 5 de noviembre de 2013

Documental: Los Nahua, 20 años después


Los Nahua, 20 años después from Alerta Amazónica on Vimeo.

Un documental de Jordi Salvadó, Edu Alter i Marc Gavaldà que denuncia l´avanç de les activitats gasíferes del complex Camisea, a l´interior de la Reserva Territorial dels pobles en aïllament voluntari Nahua, Nanti i Matsiguenga.
Aquest documental forma part de la Sel.lecció Oficial del Festival Internacional de Cine i Medi Ambient de Barcelona (http://ficma.com)
Dóna la casualitat que aquest documental denuncia la vulneració dels drets humans d´empreses com Repsol, companyia de la qual La Caixa és accionista i patrocina el Ficma 2013.
Aquest dies, ha sortit a la llum que les companyies que operen a Camisea, han realitzat avistaments de pobles en aïllament voluntari i ho han ocultat deliberadament per poder avançar en el projecte d´obertura de 18 nous pous de gas a l´interior de la Reserva Territorial Nahua Kugakapori Nanti.
Amb la projecció de Los Nahua, el col.lectiu realitzador Alerta Amazònica intenta denunciar la responsabilitat el de Repsol, Pluspetrol (i bancs accionistes) en l´etnocidi deliverat dels pobles Nahua, Nanti i Matsiguengas acorralats a l´Amazonia Peruana per les operacions gasíferes, interpelant als actors involucrats a posicionar-se públicament sobre aquest tema.
http://servindi.org/actualidad/95553

No hay comentarios:

Publicar un comentario