Etiquetas

jueves, 30 de abril de 2015

Documental ""Vivos se los llevaron, vivos los queremos"


Publicado el 21 abr. 2015 por La Directa
Redacció: Jesús Rodríguez
Audiovisuals: Equip Audiovisuals de La Directa (Victor Alonso, Daniel Arasanz, Sònia Calvó, Irene Mur, Irene López, Laura Pons, Victòria Oliveres, Albert Kuhn, Xavi Elson, Oriol Fuster, Anais Duval, Andrés Galarza, Mayu Ruiz)
La Garriga Societat Civil­ Guerrera, la Directa i Llumull. Accions audiovisuals han elaborat una revista de vint pàgines i nou càpsules de vídeo que sintetitzen la lluita del poble de Guerrero (Mèxic) després de la desaparició de 43 estudiants al municipi d'Ayotzinapa,
El cas d'Ayotzinapa és una brutal mostra de la impunitat diària que pateix la població mexicana, en un foc creuat entre l'Estat i els poderosos càrtels de la droga, que ha deixat un saldo de més de 120.000 morts en els últims vuit anys.
Moltes vegades, aquesta línia divisòria desapareix i la col∙lisió entre polítics i criminals converteix pobles i comunitats en inferns nodrits de fosses comunes. La desaparició dels 43 normalistes la nit del 26 de setembre de 2014 és un episodi en la història recent que ensorra la sensació de seguretat que el president Enrique Peña Nieto ha volgut vendre amb la detenció de grans narcotraficants.
Ara, els estudiants i mestres de Guerrero han esdevingut enemics del govern, en la seva incansable lluita per trobar els seus companys. Malgrat tot, el coratge i l'estoïcisme dels familiars dels desapareguts és un exemple de dignitat que ha recorregut el món sencer amb un clam: Vius se'ls van endur, vius els volem. La Directa aquesta setmana ha imprès i distribuït 8.500 exemplars de la revista “Made in Mèxic, 43 Ayotzinapa”, editada per Llumull. Accions Audiovisuals i coordinada per Teresa Niubó, Francesc Parés i Fran Richart, el nostre corresponsal a Mèxic. Niubó, amb l'empenta de La Garriga Societat Civil, Guerrera, ha aconseguit el suport de l'Ajuntament de La Garriga i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per poder finançar el projecte.
El passat mes de febrer van poder accedir als municipis muntanyencs de Guerrero per entrevistar estudiants supervivents, familiars dels desapareguts i guerreristas en lluita que des de fa setmanes ocupen les seus dels ajuntaments. La revista és un document excepcional plena de valuosos i emotius testimonis que també van voler parlar davant una càmera per aconseguir, així, que el seu missatge arribés fora de les fronteres mexicanes. L'equip d'audiovisuals de la Directa ha treballat durant tres setmanes per a fer la postproducció de 9 càpsules d'entre dos i vint minuts de duració que sintetitzen la difícil situació que es viu ara al sud­est mexicà.
El 4 de maig es farà un acte públic de presentació de la revista i d'un DVD amb els vídeos a la seu del Fons Català de Cooperació, a la Rambla Santa Mònica 10 de Barcelona. Serà només cinc dies abans que una delegació de resistents d'Ayotzinapa visiti la capital catalana.
Notícia completa: https://directa.cat/
Difundido por Crónicas del Despojo

No hay comentarios:

Publicar un comentario