Etiquetas

sábado, 20 de junio de 2015

Video "Elisabet Masika, RD Congo: Les dones han de poder viure i han de poder viure en Pau."


Publicado el 15 jun. 2015 por Sicom TV. Solidaritat i Comunicació.
'Moltes organitzacions van al Congo a donar a les dones refugiades ajuts concrets d'urgència. Pensem que no n'hi ha prou. Cal dignificar la seva vida i això només s'aconsegueix si tenen feina i poden escolaritzar els seus fills'.
SICOM, Solidaritat i Comunicació http://www.sicom.cat
Elisabet Masika, nadiua de Kivu i membre de l'associació belga per les dones del Congo. Viu a Bèlgica i es dedica al Congo.
La nostre generació fou molt afectada pel SIDA. Vàrem organitzar un grup de dones per ajudar famílies que havien acollit orfes de víctimes de la SIDA. Els ajudàvem a sostenir-se i a escolaritzar els infants.
Quan va arribar la guerra ajudàvem les dones que fugien. Va se una hecatombe. Les grans organitzacions només s'ocupaven de les ciutats. Nosaltres vàrem optar per donar ajuda psicològica a dones violades i a les que fins i tot els arravataven els nens. Elles vivien soles amb el seu problema, ho amagaven.
Vam decidir construir un petit centre perquè hi visquessin dones de l'interior donant-los-hi un lloc on viure i que s'impliquessin en l'ajuda a d'altres dones que han viscut el mateix patiment.
I com es difícil donar diners sempre, ens vàrem decidir per donar-los-hi microcrèdits i fer-ne el seguiment.
La guerra al Congo és una guerra contra les dones i els infants. Hem concentrat la nostre feina en les dones perquè aconsegueixin la capacitat de defensar-se i la força per continuar lluitant.
Les dones han de viure i han de viure en Pau

No hay comentarios:

Publicar un comentario